Στην εξαγορά της Face.com προσανατολίζεται το Facebook

Στην εξαγορά της Face.com προσανατολίζεται το Facebook
 

Φαίνεται ότι το Facebook θέλει να ακολουθήσει την πορεία της Google σε ό,τι αφορά τις εξαγορές. Ακριβώς λοιπόν όπως ο μεγάλος του ανταγωνιστής ρίχνει χρήματα προκειμένου να εξαγοράσει εταιρείες που θα στηρίξουν την ανάπτυξη του.

Το πρώτο μεγάλο βήμα ήταν φυσικά το Instagram αν και σε μεγάλο βαθμό η κίνηση αυτή είχε στόχο να προλάβει τη Google. Τώρα ακούγονται φήμες για τη Face.com

Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνουν στην επιφάνεια τέτοιες πληροφορίες. Εξάλλου η εταιρεία έχει ήδη δημιουργήσει δύο εφαρμογές για την πλατφόρμα του Facebook, τις Photo Finder και Photo Tagger. Μάλιστα πρόσφατα κυκλοφόρησε και μια ακόμη εφαρμογή, mobile αυτή τη φορά, για τον υπολογισμό της ηλικίας ενός ανθρώπου από μια φωτογραφία του.

Αν και οι προηγούμενες διαπραγματεύσεις δεν κατέληξαν κάπου, είναι σαφές ότι η τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων της Face.com θα είναι εξαιρετικά χρήσιμη για το Facebook. Επιπλέον όμως η απόκτηση και του domain της εταιρείας σίγουρα δεν θα του είναι αδιάφορη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC