Στη Νέα Ζηλανδία το πρώτο αυτόνομο όχημα -Δεν έχει τιμόνι

Στη Νέα Ζηλανδία το πρώτο αυτόνομο όχημα -Δεν έχει τιμόνι

Οι επιβάτες του αεροδρομίου στην πόλη Κράισττσερτς της Νέας Ζηλανδίας, θα είναι οι πρώτοι στη χώρα, που θα μετακινούνται με ένα αυτόνομο (χωρίς οδηγό) όχημα λεωφορείου.

Οι πρώτες δοκιμές του πλήρως αυτόνομου οχήματος στο αεροδρόμιο της πόλης, αναμένεται να ξεκινήσουν στις αρχές του 2017, ενώ θα πραγματοποιούνται (αρχικά) μέσα στο αεροδρόμιο, με στόχο τη σταδιακή επέκτασή τους και σε δρόμους κανονικής κυκλοφορίας των οχημάτων, μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών κι ελέγχων ασφάλειας.

Οι δοκιμές θα πραγματοποιηθούν από την εταιρία HMI Technologies, με την αξιοποίηση ενός γαλλικού οχήματος Navya, 15 θέσεων, το οποίο δε διαθέτει τιμόνι οδήγησης, ενώ η κίνησή του, γίνεται με ηλεκτρισμό.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC