Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα παράνομα «downloading»

Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα παράνομα «downloading»
 
Ο Φρέντρικ Νέιγ, ένας από τους υπευθύνους του σουηδικού ιστότοπου παράνομου «κατεβάσματος» αρχείων δεδομένων και μουσικής από το διαδίκτυο Pirate Bay, ο οποίος έχει καταδικασθεί σε 10μηνη κράτηση, θα προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο μετά την άρνηση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας του να εξετάσει την υπόθεσή του.

«Δεν βλέπουμε άλλη λύση πλην του να φέρουμε την υπόθεση ενώπιον του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου», τόνισε ο δικηγόρος του Γιόνας Νίλσον, σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Ντάγκενς Νίχετερ.

Ο Νέιγ, συνιδρυτής του Pirate Bay, είχε καταδικασθεί πρωτοδίκως τον Απρίλιο του 2009 σε φυλάκιση ενός έτους άνευ αναστολής, ποινή που μειώθηκε στο εφετείο τον Νοέμβριο του 2010.

Επιπλέον, ο Νέιγ οφείλει να καταβάλει 46 εκατ. κορώνες (5 εκατ. ευρώ) σε αποζημιώσεις και τόκους για παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων, από κοινού με τον συνεταίρο του Πέτερ Ζούντε και τον κύριο χρηματοδότη τους Καρλ Λούντστρεμ, αμφότεροι έχουν καταδικαστεί σε άλλες ποινές φυλάκισης.

Ο ιστότοπος Pirate Bay, ο οποίος δημιουργήθηκε στα τέλη του 2003, αριθμεί 35 εκατ. χρήστες σε όλον τον κόσμο και επιτρέπει στους χρήστες, μέσω της τεχνολογίας Bitorrent, να έχουν πρόσβαση σε αρχεία ταινιών, μουσικής και παιχνιδιών, αλλά χωρίς να καταχωρεί κανέναν στους server του.

Ο Νίλσον εξηγεί πως κατά τη γνώμη του το να θεωρούνται ένοχοι οι υπεύθυνοι του Pirate Bay για παράνομες δραστηριότητες που διαπράττουν άλλοι ισοδυναμεί με το να ασκηθεί δίωξη στα ταχυδρομεία για την διανομή δεμάτων με απαγορευμένο περιεχόμενο.

«Κατά τη γνώμη μας, έχουν αρνηθεί στον Φρέντρικ Νέιγ το δικαίωμα του στην ελευθερία της έκφρασης», γράφει ο Νίλσον, υπενθυμίζοντας πως η Ευρωπαϊκή Συνθήκη για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου εγγυάται «στους Σουηδούς πολίτες την ελευθερία του λαμβάνειν και διαδίδειν πληροφορίες».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC