Δημοκρατικότερο θα είναι στο εξής το Facebook

Δημοκρατικότερο θα είναι στο εξής το Facebook
 

Δεδομένου ότι η δημοφιλέστερη πλατφόρμα social media στον πλανήτη δέχεται συχνά κριτική για τους όρους χρήσης της, η διοίκηση της αποφάσισε να δώσει το λόγο στους χρήστες.

Όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία, αν για κάποια αλλαγή στους όρους υπάρξουν περισσότερα από 7.000 σχόλια, τότε η αλλαγή αυτή θα τίθεται σε ψηφοφορία. Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας θα είναι δεσμευτικό για το Facebook με την προϋπόθεση όμως ότι θα έχει συμμετάσχει σε αυτήν το 30% των ενεργών χρηστών.

Όπως φαίνεται η εταιρεία έχει αρχίσει να ανησυχεί από την επερχόμενη λειτουργία της πλατφόρμας Diaspora. Το Diaspora θα δίνει πλήρη έλεγχο στους χρήστες σε ό,τι αφορά την διαχείριση και την κυριότητα των προσωπικών τους δεδομένων και λόγω της δομής του δεν θα ελέγχεται από κάποια εταιρεία αλλά μόνο από όσους το χρησιμοποιούν.

Αν και δεν πρόκειται να θέσει σε κίνδυνο την πρωτοκαθεδρία του Facebook, είναι βέβαιο ότι θα απορροφήσει πάρα πολλούς χρήστες που θέλουν να έχουν τον πλήρη έλεγχο των πληροφοριών που συλλέγονται γι’ αυτούς.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC