Στο μέλλον θα ντυνόμαστε με… εκτυπωμένα ρούχα

Στο μέλλον θα ντυνόμαστε με… εκτυπωμένα ρούχα

Η τρισδιάστατη εκτύπωση είναι μία τεχνολογία που κάνει τα πρώτη της βήματα σε επίπεδο μαζικής χρήσης. Οι 3D εκτυπωτές έχουν κάνει την εμφάνισή τους το τελευταίο διάστημα και οι δυνατότητες που φαίνεται να προσφέρουν είναι αξιοσημείωτες.

Μία νέα χρήση που εμπνεύστηκε ο σχεδιαστής Joshua Harris, αφορά στη δημιουργία ρούχων και μάλιστα από την άνεση του σπιτιού μας. Η ιδέα του Harris είναι ο κάθε οικιακός 3D εκτυπωτής να είναι συνδεδεμένος σε ένα δίκτυο σχεδιαστών και οίκων μόδας.

Έτσι ο χρήστης θα είναι σε θέση να επιλέγει από μία μεγάλη γκάμα, το ύφασμα, το σχήμα και το χρώμα του ρούχου που θα ήθελε και ο εκτυπωτής θα αναλαμβάνει την εκτύπωσή του.

Επιπλέον, ο Harris υποστηρίζει πως ο κάθε εκτυπωτής θα μπορεί να διασπάσει ένα ρούχο στα συστατικά του, ώστε αυτά να χρησιμοποιηθούν αργότερα για άλλα ρούχα, δίνοντας έτσι και τη δυνατότητα ανακύκλωσης στο σχέδιο του.

Το φιλόδοξο αυτό πρότζεκτ, σύμφωνα με το σχεδιαστή του, θα μπορεί να γίνει πραγματικότητα με την τεχνολογία που θα υπάρχει το 2050.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2013/03/fetcher_1045.jpeg?w=1110

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2013/03/fetcher_1133.jpeg?w=1110

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2013/03/fetcher_1221.jpeg?w=1110

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC