Στο «μικροσκόπιο» των Ευρωπαϊκών Αρχών η Apple

Στο «μικροσκόπιο» των Ευρωπαϊκών Αρχών η Apple
 
Οι Ευρωπαϊκές Αρχές εξετάζουν τις σχέσεις της Apple με εταιρίες παροχής κινητής τηλεφωνίας στην Ευρώπη, σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times.

Οι πληροφορίες, που προέρχονται από ανώνυμες πηγές, αναφέρουν πως κάποιες εταιρίες έχουν ήδη δώσει τα στοιχεία της συνεργασίας τους με την Apple στις αρμόδιες αρχές, χωρίς ωστόσο κάτι από όλα αυτά να έχει επισημοποιηθεί. Στην πλειοψηφία τους, πρόκειται για γαλλικές εταιρίες παροχής τηλεπικοινωνιών, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται και εταιρίες από άλλες χώρες.

Το θέμα έχει να κάνει με την υποψία πως η Apple ζητάει από τις εταιρίες να υπογράψουν συμβάσεις για παραγγελίες μεγάλου αριθμού συσκευών που στη συνέχεια παραμένουν απούλητες , επηρεάζοντας αρνητικά τους παρόχους και όχι την εταιρία.

Ταυτόχρονα με τη δεδομένα υψηλή ζήτηση των συσκευών της Apple, ο εταιρίες «αναγκάζονται» να δεχτούν αυτές τις συμβάσεις και να ασκήσουν την εμπορική πολιτική τους μόνο στα συγκεκριμένα προϊόντα, μειώνοντας σε μεγάλο βαθμό τον ανταγωνισμό στην αγορά.

Φυσικά, όλα αυτά είναι ακόμα εικασίες, καθώς όπως τόνισε και αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού, το θέμα ναι μεν εξετάζεται από τις αρμόδιες Αρχές, όμως δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό ακόμη. Από τη μεριά της η Apple υποστηρίζει πως δεν έχει εφαρμόσει καμία τακτική που να παραβαίνει τους νόμους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC