Στο τιμόνι της Yahoo η Marissa Mayer

Στο τιμόνι της Yahoo η Marissa Mayer
 
Το τιμόνι μιας από τις σημαντικότερες και μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο του διαδικτύου αναλαμβάνει η Marissa Mayer.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα, το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Google, θα πάρει τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου της Yahoo, αντικαθιστώντας τον προσωρινό σύμβουλο Ross Levinsohn που οι φήμες ήθελαν να διατηρεί τη θέση του. Επιπλέον, θα πάρει τη θέση του προέδρου και θα γίνει μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

Η Mayer αναλαμβάνει τη διαχείριση της εταιρείας σε μια δύσκολη στιγμή της, καθώς η άλλοτε πρωτοπόρος στις υπηρεσίες διαδικτύου μοιάζει να «πνίγεται» από τον ανταγωνισμό. Αυτό άλλωστε μαρτυρούν ο τερματισμός υπηρεσιών και ο απολύσεις ανθρώπινου δυναμικού το τελευταίο διάστημα. Αν και παραμένει το μεγαλύτερο web portal των ΗΠΑ, πολλοί εκτιμούν ότι η αποτυχία του να αναπτυχθεί στο χώρο των «κοινωνικών μέσων» έχει πλήξει σοβαρά τη δυναμική του.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πρόκειται για τον τρίτο άνθρωπο που αναλαμβάνει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου την τελευταία χρονιά. Τον περασμένο Μάιο, ο Scott Thompson οδηγήθηκε σε παραίτηση έπειτα από καταγγελίες για πλαστό πτυχίο στο βιογραφικό του, ενώ το Σεπτέμβρη του 2011 ο Carol Bartz απολύθηκε έπειτα από 2,5 χρόνια στη θέση αυτή.

Τη δυσμενή κατάσταση στην οποία φαίνεται να βαδίζει η εταιρεία, θα κληθεί να αντιμετωπίσει η νέα διευθύνουσα σύμβουλος η οποία άλλωστε έχει ιδιαίτερα πλούσιες περγαμηνές. Ξεκίνησε να εργάζεται στη Google το 1999 όντας μάλιστα η πρώτη γυναίκα μηχανικός στην εταιρεία. Εργάστηκε πάνω στη δημιουργία της δημοφιλέστερης μηχανής αναζήτησης καθώς και στο σχεδιασμό της πασίγνωστης home page.

Ανάμεσα στα πιο πρόσφατα καθήκοντα που ανέλαβε στη Google, περιλαμβάνονται και αυτά των υπηρεσιών χαρτών με τις γνωστές εφαρμογές Google Maps, Earth, Local και Street View.

«Ανυπομονώ να εργαστώ με τους αφοσιωμένους υπάλληλους της εταιρείας προκειμένου να δημιουργήσουμε καινοτόμα προϊόντα, περιεχόμενος και εξατομικευμένες υπηρεσίες για τους χρήστες, τους διαφημιστές και όλο τον κόσμο», δήλωσε η Mayer, ενώ σημείωσε ότι αισθάνεται «τιμή και χαρά» να ηγηθεί της εταιρείας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC