Την πρώτη εύκαμπτη και μεγάλη οθόνη κατασκευάζει η LG

Την πρώτη εύκαμπτη και μεγάλη οθόνη κατασκευάζει η LG
 
H LG Display είναι η εταιρία που επέλεξε η κυβέρνηση της Κορέας προκειμένου να πρωταγωνιστήσει στη δημιουργία τεράστιων, αλλά εύκαμπτων οθονών τεχνολογίας OLED.

Τέτοιου είδους οθόνες τις συναντούσαμε μέχρι τώρα σε σχετικά μικρό μέγεθος στα smartphones, όμως η LG πρόκειται να ανεβάσει τον πήχη ψηλότερα, αφού σκοπεύει να σχεδιάσει και να κυκλοφορήσει μια οθόνη 60 ιντσών μέχρι το 2017.

Η LG δεν θα είναι μόνη της σε αυτό το εγχείρημα καθώς θα συνεργαστεί με την κατασκευάστρια εταιρία Avaco, με κύριο σκοπό να βρεθούν διάφοροι τρόποι εκμετάλλευσης των οθονών πέρα από τον κόσμο της τηλεόρασης και των υπολογιστών.

Ήδη κάποιες από τις ιδέες που εξετάζουν είναι η χρήση τους σε σταθμούς λεωφορείων και σε καταστήματα, καθώς θα ήταν ιδανική λόγω της διαφάνειας τους.

Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το υπουργείο Οικονομίας της Κορέας και σαν στόχο έχει την εξαγωγή προϊόντων αξίας 56 δισ. δολαρίων αλλά και τη δημιουργία 840.000 θέσεων στην έρευνα και ανάπτυξη των φουτουριστικών αυτών οθονών.

Η LG Display ταυτόχρονα ελπίζει όλο το εγχείρημα να κρατήσει μπροστά την Κορέα στην αγορά οθονών σε σχέση με την Κίνα, έναν από τους κύριους ανταγωνιστές της.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC