Συμφώνησαν Apple και Proview για την ονομασία iPad

Συμφώνησαν Apple και Proview για την ονομασία iPad
 

Όπως είναι γνωστό η Apple είχε χάσει μία δίκη σχετικά με την εμπορική ονομασία «iPad» στην Κίνα, στην προσπάθειά της να μηνύσει μία κινεζική εταιρεία για προσβολή του εν λόγω κατατεθέντος σήματος.

Η Apple είχε καταθέσει αρχικά μία καταγγελία κατά της Proview Technology, η οποία όμως υποστήριξε ότι είχε καταχωρήσει την ονομασία του εμπορικού ονόματος iPad το 2000, πολύ πριν, δηλαδή, η Apple παρουσιάσει την ταμπλέτα.

Η Proview Technology δηλώνει ότι συνεχίζει να χρησιμοποιεί την ονομασία iPad τόσο στην Κίνα, όσο και σε πολλές ακόμα χώρες, ενώ παράλληλα αξιώνει αποζημίωση από την Apple, της τάξεως του 1,5 δισ. δολαρίων.

Μέχρι τώρα η εταιρεία του Cupertino δεν είχε δείξει κάποιο ενδιαφέρον για συμβιβασμό. Παρόλα αυτά, δεδομένου ότι τυχόν δικαστική ήττα στο θέμα θα της κόστιζε πολύ περισσότερο, μάλλον αποφάσισε να το ξανασκεφτεί.

Αν και Proview πίστευε ότι θα μπορούσε να πάρει από την Apple μέχρι και 400 εκατομμύρια δολάρια (από το 1.5 δισ. που ζητούσε αρχικά), θεώρησε προτιμότερο να συμβιβαστεί. Κατέληξαν έτσι στα 60 εκατομμύρια δολάρια, όσο περίπου και το χρέος της Proview στους διάφορους πιστωτές της.

Μάλιστα η Apple έχει ήδη αποδώσει το ποσό και δηλώνει ανακουφισμένη που το ζήτημα λύνεται οριστικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC