Το ΜΙΤ σχεδιάζει έναν «έξυπνο» συνοδηγό

Το ΜΙΤ σχεδιάζει έναν «έξυπνο» συνοδηγό
 
Αν και ήδη γίνονται προσπάθειες για αυτοκίνητα τα οποία μετακινούνται μόνα τους, ένα ερευνητικό τμήμα του ΜΙΤ σχεδιάζει κάτι λίγο διαφορετικό. Αντί για έναν αυτόματο οδηγό δηλαδή, θεωρεί ότι ένας «έξυπνος» συνοδηγός θα μπορούσε να είναι εξίσου χρήσιμος.

Πρόκειται για ένα σύστημα το οποίο συνδυάζει διάφορους αισθητήρες και που μπορεί να ελέγξει αν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης για το όχημα μας. Στην περίπτωση που συμβαίνει κάτι τέτοιο αναλαμβάνει τον έλεγχο μέχρι ο κίνδυνος να απομακρυνθεί. Μάλιστα έχει ήδη δοκιμαστεί εκτενώς και οι περιπτώσεις που απέτυχε να εμποδίσει τη σύγκρουση ήταν ελάχιστες και δεν οφείλονταν στο ίδιο το σύστημα αλλά κυρίως σε προβλήματα της κάμερας.

Αν και πιθανότατα να το δούμε σε όλα τα αυτοκίνητα κάποια στιγμή, στόχος των δημιουργών του είναι να γίνει τόσο προσιτό, ώστε να μπορεί να εγκατασταθεί σαν εφαρμογή ακόμη και στα smarthone μας. Με άλλα λόγια να τοποθετεί κανείς τη συσκευή του στο αυτοκίνητο του και να μειώνει την πιθανότητα τρακαρίσματος στο ελάχιστο.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC