Συνεχίζεται η κυριαρχία της Microsoft στα λειτουργικά συστήματα

Συνεχίζεται η κυριαρχία της Microsoft στα λειτουργικά συστήματα
 
Τα Windows συνεχίζουν να κυριαρχούν στον τομέα των λειτουργικών συστημάτων για ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με την ανάκαμψη των Windows 8 να έρχεται αργά αλλά σταθερά, όπως αποκαλύπτει η έκθεση της NetMarketShare.

Από ότι φαίνεται τα Windows 7 έχουν καταλάβει το μεγαλύτερο ποσοστό ενώ πλέον μπορούν να χαρακτηριστούν ως «αξιόπιστα για τις επιχειρήσεις», έναν τίτλο που το νέο λειτουργικό της Microsoft δε μπορεί να ισχυριστεί ακόμα πως έχει κερδίσει.

Τα Windows 7 «κληρονόμησαν» αυτόν τον τίτλο και αυτή την εμπιστοσύνη από τα Windows XP, ενώ ταυτόχρονα ανακηρυσσόταν στο πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα στον κόσμο. Κάτι τέτοιο φαντάζει ακόμα δύσκολο να επιτευχθεί από τα Windows 8, όπως επισημαίνει η NetMarketShare, ενώ με δεδομένο πως οι ρυθμοί ανάπτυξής του είναι παρόμοιοι με αυτούς των Windows 7, ίσως δούμε το νέο λειτουργικό να κατακτά την πρώτη θέση σε περίπου 3 χρόνια.

Αυτή τη στιγμή, τα ηνία κρατάνε τα Windows 7 με ποσοστό 44.73%, ενώ στη δεύτερη θέση είναι τα Windows XP με 38.73%. Τρίτο είναι το OS X της Apple με 6.9% ενώ τα Windows 8 βρίσκονται στην πέμπτη θέση φτάνοντας σε ποσοστό 3.31%.

Όπως γίνεται αντιληπτό, ανεξαρτήτου έκδοσης η Microsoft συνεχίζει να διατηρεί την πρώτη θέση, συγκεντρώνοντας μάλιστα το ποσοστό του 91.8% της συνολικής αγοράς.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC