Μοιάζει η Γη με ζωγραφιά

Μοιάζει η Γη με ζωγραφιά
 
Ο πλανήτης μας μπορεί να είχε μία σχετικά δύσκολη χρονιά το 2012, αλλά χάρη στην πληθώρα δορυφόρων, η NASA μας παρουσιάζει κάθε θεία και τρομακτική στιγμή από μακριά.

Εκτός από τα συνηθισμένα πλάνα που παρέχονται από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), η NASA μας παρουσιάζει μερικά θεαματικά δεδομένα και μοντελοποιημένες απεικονίσεις της ατμοσφαιρικής δραστηριότητας, των καταιγίδων αλλά και των ωκεανών.

Μέσα από το βίντεο που δημιούργησε η NASA, μπορεί κανείς να καταλάβει πως δημιουργούνται οι τυφώνες, τα ρεύματα στους κόλπους αλλά και τον τρόπο που σπάει ο αρκτικός πάγος και παρασύρεται προς τη θάλασσα.

Η υπηρεσία χρησιμοποίησε εικόνες από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, την Αρκτική Χερσόνησο, την εκροή ποταμού στη θάλασσα Κάρα, άποψη από το νησί Bylot στον Καναδά, «αγρογλυφικά» στην έρημο, τη ρωγμή στο Pine Island Glacier, μετρήσεις για την πυκνότητα σε αλάτι των θαλασσών, τις πυρκαγιές στις Ηνωμένες Πολιτείες, τα ρεύματα στην επιφάνεια της θάλασσας και τις θερμοκρασίες τους, την κυκλοφορία των ωκεάνιων ρευμάτων γύρω από τη Δυτική Ανταρκτική, τους ανέμους του τυφώνα Sandy, τις εναλλαγές μεταξύ ημέρας και νύχτας αλλά και πολλές ακόμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC