Συνεχίζονται τα προβλήματα για την Apple στην Κίνα

Συνεχίζονται τα προβλήματα για την Apple στην Κίνα
 

Αν και είχε δοθεί η εντύπωση ότι τελικά Apple και Proview θα κατάφερναν να συμβιβαστούν, τελικά η διαμάχη ανάμεσα στις δύο εταιρείες συνεχίζεται.

Όπως είναι γνωστό η Proview υποστηρίζει ότι τα εμπορικά δικαιώματα για τη λέξη iPad στην Κίνα της ανήκουν και έχει προσπαθήσει μέσω της δικαστικής οδού να εμποδίσει την κυκλοφορία του tablet της Apple στη χώρα αυτή.

Αρχικά η Apple είχε χαρακτηρίσει την υπόθεση ανυπόστατη αλλά καθώς τα προβλήματα συνεχίζονταν προσπάθησε να προχωρήσει σε συμβιβασμό. Προσέφερε μάλιστα το ποσό των 16 εκατομμυρίων στην Proview προκειμένου να αποσύρει τις αξιώσεις της.

Δυστυχώς για την εταιρεία του Tim Cook όμως, η Proview θεώρησε το ποσό αυτό πολύ χαμηλό. Πράγμα λογικό εξάλλου καθώς οφείλει στους πιστωτές της περίπου 63 εκατομμύρια δολάρια και προσπαθεί μέσω της υπόθεσης αυτής να τα συγκεντρώσει.

Το πώς ακριβώς θα λήξει η υπόθεση είναι αρκετά αβέβαιο αλλά οπωσδήποτε η Apple έχει κάθε λόγο να λύσει το πρόβλημα όσο γίνεται γρηγορότερα. Ήδη έχει καθυστερήσει τη διάθεση του νέου iPad στην Κίνα και κάθε μέρα που μένει εκτός της κινεζικής αγοράς όπως είναι φυσικό μεταφράζεται σε απώλεια εσόδων.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC