Σύστημα ασύρματου χειρισμού κατοχύρωσε η Apple

Σύστημα ασύρματου χειρισμού κατοχύρωσε η Apple
 
Στις 26 Ιουλίου, το Γραφείο Πατεντών και Εμπορικών Σημάτων των ΗΠΑ έδωσε στη δημοσιότητα μια ακόμα πατέντα που κατέθεσε η Apple σχετικά με τον ασύρματο χειρισμό συσκευών μέσω της τεχνολογίας NFC, η οποία πια είναι σχεδόν σίγουρο πως θα είναι διαθέσιμη στο iPhone 5.

Στην πρώτη εικόνα που μπορείτε να δείτε παρακάτω φαίνεται καθαρά πως η αμερικάνικη εταιρεία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το iPhone και το NFC για το χειρισμό τηλεοράσεων που υποστηρίζουν την τεχνολογία. Δεν είναι γνωστό ακόμα αν αυτό θα είναι δυνατό μόνο με την Apple TV ή με οποιαδήποτε τηλεόραση υποστηρίζει NFC, πάντως στο μυαλό όλων μας έρχεται η εικόνα των παλιών κινητών με υποστήριξη υπερύθρων.

Δεν θα ήταν καθόλου παράξενο άλλωστε η Apple να πάρει μια «ξεπερασμένη» ιδέα και να την παρουσιάσει ανανεωμένη και με περισσότερες δυνατότητες.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/07/fetcher_9120.jpeg?w=1110

Στη δεύτερη εικόνα φαίνεται πως η τεχνολογία NFC θα μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί για την απομακρυσμένη χρήση μιας φωτογραφικής μηχανής, δίνοντας σας μάλιστα τη δυνατότητα όχι απλά να βγάλετε φωτογραφίες, αλλά να βλέπετε preview της εικόνας στο κινητό σας και να εκτελέσετε πλήθος λειτουργιών όπως ζουμ, έλεγχος του φλας καθώς και χρονόμετρο, όλα αυτά ασύρματα μέσω του iPhone.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/07/fetcher_1095.jpeg?w=1110

Σίγουρα τέτοιου είδους λειτουργίες δεν θα περιορίζονται σε φωτογραφικές μηχανές αλλά σε οτιδήποτε μπορεί να κυκλοφορήσει με θύρα NFC.

Στην τρίτη εικόνα, στο πρώτο μέρος της, φαίνεται πως το iPhone (πιθανότατα και το iPad) θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως gamepad. Το πώς ακριβώς θα υλοποιηθεί αυτό δεν είναι γνωστό, πάντως η πιθανότητα να μπορεί να χρησιμοποιηθεί το gamepad για παιχνίδι στο iPhone είναι μικρή, ίσως αυτό να είναι πιο εφικτό στο iPad λόγω της μεγαλύτερης οθόνης του.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/07/fetcher_1187.jpeg?w=1110

Το πιο πιθανό είναι να μπορείτε να συνδέσετε το iPhone ταυτόχρονα με το gamepad και την τηλεόραση, χρησιμοποιώντας το smartphone ως «μεσάζοντα» για να παίξετε παιχνίδια στην Apple TV. Όπως έχουμε δει, κάτι τέτοιο είναι ήδη εφικτό μέσω του AirPlay, όπου μπορείτε να κάνετε mirror παιχνίδια του Mac στην Apple TV.

Στο δεύτερο μέρος φαίνεται πως το ίδιο το smartphone θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως gamepad, χωρίς πάλι να γνωρίζουμε αν θα μπορεί να συνδεθεί μόνο με την Apple TV ώστε οι χρήστες να παίζουν παιχνίδια του OS X μέσω Airplay ή αν θα μπορεί να συνδεθεί με οποιαδήποτε κονσόλα υποστηρίζει NFC.

Βέβαια στο διαδίκτυο κυκλοφορεί κυρίως η εικόνα του χειριστηρίου, κάτι που έχει προκαλέσει εντύπωση αφού πολλοί λανθασμένα πιστεύουν λανθασμένα πως η τελευταία πατέντα της Apple αφορά μόνο ένα gamepad.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/07/fetcher_1267.jpeg?w=1110

Η πιθανότητα βέβαια η Apple να πατεντάρει ένα χειριστήριο τύπου DualShock, την πατέντα του οποίου την έχει ήδη η Sony, είναι μικρή έως μηδαμινή.

Το μόνο σίγουρο είναι πως η ασύρματη τεχνολογία NFC θα διατίθεται στο iPhone 5 ενώ όπως όλα δείχνουν η Apple σκοπεύει να δημιουργήσει ένα οικοσύστημα μέσω του οποίου θα μπορούμε να χειριζόμαστε τα πάντα στα σπίτια μας, από τηλεοράσεις, κάμερες, προτζέκτορες, συστήματα ασφαλείας, κουζίνες, η λίστα είναι πραγματικά ατελείωτη.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC