Τα αεροπλάνα θα πετούν σε σχηματισμό από το 2050;

Τα αεροπλάνα θα πετούν σε σχηματισμό από το 2050;
 
Τα επιβατικά αεροπλάνα ενδέχεται να πετούν σε σχηματισμούς, όπως τα πουλιά, μετά το 2050, σύμφωνα με τη νέα οπτική της Airbus για το μέλλον των εναέριων μεταφορών.

Η ευρωπαϊκή εταιρεία εκτιμά ότι οι πτήσεις από Ευρώπη προς Αμερική θα μειωθούν κατά 13 λεπτά όσον αφορά το χρόνο.

Παράλληλα, μικρότερες και πιο απότομες απογειώσεις σε συνδυασμό με πιο στενούς αεροδιαδρόμους μπορούν να μειώσει τις εκπομπές ρύπων, όπως και το θόρυβο, σύμφωνα με την εταιρεία.

Όπως αναφέρει το BBC, στη νέα οπτική της εταιρείας, η οποία πήρε το όνομα «smarter skies», αναφέρεται επίσης ότι μία αυτοκινούμενη πλατφόρμα με τους δικούς της τροχούς κάτω από το αεροπλάνο θα μπορούσε να βοηθήσει στην επιτάχυνση πριν την απογείωση.

Τέλος, η Airbus σκέφτεται να χρησιμοποιήσει διαδρομές ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες προκειμένου να μειώσει το κόστος καυσίμων. Ακόμη, δεν αποκλείεται να χρησιμοποιήσει βιοκαύσιμα ή την ηλιακή ενέργεια σαν εναλλακτικές πηγές ενέργειας.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/09/fetcher_920.jpeg?w=1110

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/09/fetcher_1012.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC