Τα αντισυλληπτικά εμφυτεύματα του μέλλοντος θα επιτρέπουν στη γυναίκα να ελέγχει τη γονιμότητα της

Τα αντισυλληπτικά εμφυτεύματα του μέλλοντος θα επιτρέπουν στη γυναίκα να ελέγχει τη γονιμότητα της

Τα εμφυτεύματα αντίσυλληψης δεν αποτελούν κάτι νέο, αλλά τα πιο σύγχρονα που απελευθερώνουν προγεσταγόνο, πρέπει να αντικαθιστούνται κάθε τρία χρόνια και να απομακρύνονται αν η γυναίκα επιθυμεί να δοκιμάσει να μείνει έγκυος.

Αυτό πρόκειται να αλλάξει, καθώς μία εταιρεία βιοτεχνολογίας στη Μασαχουσέτη, με τη στήριξη του ιδρύματος Gates είναι σε φάση ανάπτυξης της επόμενης γενιάς εμφυτεύσιμων συσκευών.

Η εταιρεία MicroCHIPS Inc. κατασκευάζει ένα ασύρματα ελεγχόμενο εμφύτευμα, το οποίο σταδιακά απελευθερώνει φαρμακευτικές ουσίες και – θεωρητικά- θα χρειάζεται αντικατάσταση κάθε 16 χρόνια. Σε έρευνες που πραγματοποίησε η εταιρεία, δοκίμασε το λεγόμενο “ευφυές σύστημα παροχής φαρμακευτικών ουσιών” σε ασθενείς με οστεοπόρωση που σε αντίθεση περίπτωση θα έπρεπε να λαμβάνουν την αγωγή τους σε ενέσιμη μορφή σε καθημερινή βάση.

Οι Bill και Melinda Gates και ο Robert Langer του MIT, πιστεύουν πως η τεχνολογία μπορεί να επιλύσει το θέμα του οικογενειακού προγραμματισμού όσον αφορά τη προσθήκη νέου μέλους στην οικογένεια κυρίως στις φτωχότερες περιοχές του πλανήτη.

Μεγάλες ποσότητες μιας αντισυλληπτικής ορμόνης (levonogestrel), θα μπορούν να διατηρηθούν μέσα στη συσκευή μεγέθους 1,5 εκατοστού και θα μπορούν να απενεργοποιηθούν ή να ενεργοποιηθούν όποτε το επιθυμεί ο χρήστης με τη χρήση μιας ασύρματης συσκευής.

Αυτή τη περίοδο, που η εταιρεία βρίσκεται στο στάδιο πειραμάτων, ελπίζει να επιλύσει τα θέματα ασφαλείας (ούτως ώστε μόνο ο ίδιος ο χρήστης να μπορεί να ελέγχει τη συσκευή) προτού ζητήσει την έγκριση του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC