Τα Chromebooks ξεπερνάνε σε πωλήσεις τα Android tablets στις επιχειρήσεις

Τα Chromebooks ξεπερνάνε σε πωλήσεις τα Android tablets στις επιχειρήσεις

Με τη Google να έχει θέσει τα θεμέλια για το νέο της λειτουργικό σύστημα και αρκετούς κατασκευαστές να το υποστηρίζουν, σε συνδυασμό πάντα με τη χαμηλή τιμή των συσκευών, το Chrome OS ανέβηκε σημαντικά στην αγορά της Αμερικής , αποκτώντας αξιοσημείωτο μερίδιο αγοράς όσον αφορά τις αμερικανικές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με την αναφορά του NPD Group τα Chromebooks κατείχαν το 9.6% του συνολικού μεριδίου ηλεκτρονικών συσκευών που πωλήθηκαν μέσω των Αμερικανικών εμπορικών δικτύων διανομής σε αμερικανικές επιχειρήσεις, ξεπερνώντας δηλαδή το μερίδιο αγοράς τόσο των tablet με λειτουργικό Android ή Windows, όσο και των MacBook. Μείωση σημειώθηκε και στο μερίδιο αγοράς των επιτραπέζιων υπολογιστών, το οποίο έπεσε από το 77.8% το 2012 στο 63.7% το περασμένο έτος.

fe6165d9e2139743da587175bcef3dcc

Οι αναλυτές του NPD πάντως δε θεωρούν πως οι επιτραπέζιοι υπολογιστές φτάνουν στο τέλος τους, σημειώνοντας πως οι πιο πετυχημένες εταιρείες είναι αυτές που προσφέρουν μεγάλη γκάμα προϊόντων, όπως οι HP, Lenovo και Samsung, με τη τελευταία να σημειώνει αύξηση της τάξεως του 678%, από το 1.7% το 2012 σε 10% το 2013.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC