Τα drones στην υπηρεσία του οργανωμένου εγκλήματος

Τα drones στην υπηρεσία του οργανωμένου εγκλήματος

Άγγλοι κακοποιοί υφαρπάζουν μαριχουάνα από φυτείες χρησιμοποιώντας τεχνολογία αιχμής!

Ποιος θα περίμενε ότι οι κακούργοι αυτού του κόσμου θα ήταν στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής καινοτομίας;

Όχι η αστυνομία της Αγγλίας προφανώς, η οποία έπαθε την πλάκα της από τα έργα και τις ημέρες της πιο τεχνολογικά καταρτισμένης συμμορίας του πλανήτη!

Παίρνοντας προφανώς την ιδέα από την ίδια την αστυνομία της χώρας, που χρησιμοποιεί εδώ και καιρό τις θερμικές κάμερες για την καταπολέμηση του εγκλήματος (οι υδροπονικές φυτείες απαιτούν υψηλές θερμοκρασίες, άμεσα αντιληπτές από την τεχνολογία θερμικής απεικόνισης), οι κακοποιοί άλλαξαν τους όρους του παιχνιδιού φέρνοντας τα πάνω-κάτω στον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος.

Σπείρα λοιπόν της αγγλικής υπαίθρου (επαρχία Shropshire) χρησιμοποιεί τα μη επανδρωμένα ιπτάμενα (και πανέξυπνα φυσικά) ρομποτάκια για να εντοπίσει φυτείες μαριχουάνας και να κλέψει τη σοδειά ή να εκβιάσει τους καλλιεργητές!

rdronnemarijjt3

Μέλος της σπείρας που συνελήφθη δήλωσε μάλιστα πως δεν νιώθει καθόλου άσχημα που κλέβει «χόρτο» από τους αγρότες του υποκόσμου, καθώς στο εσωτερικό του οργανωμένου εγκλήματος γινόταν ανέκαθεν ο κλέψας του κλέψαντος. «Δεν είναι καθόλου άδικο», δήλωσε ο 33χρονος άντρας που δεν κατονομάστηκε, «δεν είναι ότι χρησιμοποιούμε τα drones για να δούμε αν ο κόσμος έχει καλές τηλεοράσεις. Κυνηγάμε να βρούμε και να πουλήσουμε ναρκωτικά. Αν είσαι εκτός νόμου, τότε θα καταλάβεις και εμένα και τον κόσμο με τα drones».

«Τις περισσότερες μάλιστα φορές δεν χρειάζεται καν να χρησιμοποιήσουμε βία για να υφαρπάξουμε την καλλιέργεια», πρόσθεσε ο κακοποιός, σε κάτι που μοιάζει να είναι καλό(;). Καλύτερο τουλάχιστον από το αιματηρό ξακαθάρισμα λογαριασμών του υποκόσμου.

Τώρα οι κρατικές αρχές αναζητούν λυσσαλέα να εξαρθρώσουν την τεχνολογική συμμορία, με τον τοπικό βουλευτή Tom Watson να παρατηρεί το προφανές, ότι η ιστορία με τους καταρτισμένους τεχνολογικά εγκληματίες δείχνει ότι «ο πολλαπλασιασμός της drone τεχνολογίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο για καλό όσο και κακό».

Ως κοινωνία λοιπόν έχουμε πολλά ακόμα να δούμε στον τομέα των drones. Και πλάι στις ανησυχίες μας για τους ιπτάμενους κινδύνους της Google και της Amazon, πρέπει πλέον να προσθέσουμε και τον υπόκοσμο…

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC