«Χρυσάφι» για ένα domain name!

«Χρυσάφι» για ένα domain name!

Δύο γράμματα για 3,6 εκατ. δολάρια – «Μικρότερο όνομα, μεγαλύτερος κόσμος», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας

Το domain name Mi.com άλλαξε χέρια έναντι 3,6 εκατ. δολαρίων κι αναδείχθηκε στο ακριβότερο domain name που αγοράστηκε το 2014. Αγοραστής ήταν η κινεζική εταιρεία smartphone «Xiaomi».

Το ποσό που έδωσε για να αποκτήσει το Mi.com εκθρόνισε τα 3,1 εκατομμύρια δολάρια για τα οποία είχε αγοραστεί πέρσι το Whisky.com.

Πιστεύεται, σύμφωνα με το Skynews, πως η εταιρεία επέλεξε αυτό το domain name από τα δύο τελευταία γράμματα του ονόματός της εκτιμώντας πως θα τη βοηθήσει να περάσει στις δυτικές αγορές όπου είναι πιο δύσκολη η προφορά ή ο συλλαβισμός της πλήρους ονομασίας της.

«Μικρότερο όνομα, μεγαλύτερος κόσμος :)», έγραψε στο Twitter εκπρόσωπος της εταιρείας.

Το ακριβότερο domain name που έχει ποτέ πουληθεί είναι το VacationRentals.com που είχε πουληθεί έναντι 35 εκατομμυρίων δολαρίων το2007.

Ακολουθούν το Insure.com με 16 εκατομμύρια δολάρια και το Sex.com με 13 εκατ. δολάρια.

Το Mi.com είναι το 17ο ακριβότερο domain name που έχει ποτέ πουληθεί.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC