Τα σκουλαρίκια που προσέχουν την υγεία σας

Τα σκουλαρίκια που προσέχουν την υγεία σας

Παρακολουθούν τους σφυγμούς και τις κινήσεις του σώματος

Με την πρώτη ματιά μοιάζουν σαν ένα οποιοδήποτε άλλο κόσμημα. Στην πραγματικότητα όμως, τα σκουλαρίκια αυτά περιέχουν μια συστοιχία αισθητήρων, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να παρακολουθούν την υγεία του ανθρώπου που φοράει το κόσμημα.

Μπορούν να μεταδώσουν δεδομένα στο κινητό τηλέφωνο του χρήστη μέσω Bluetooth 4.0 σε iOS και Android συσκευές, ενώ «ανιχνεύουν» τον καρδιακό παλμό, τις θερμίδες και τα επίπεδα ενέργειας του οργανισμού.

Η καναδική εταιρεία BioSensive Technologies που βρίσκεται πίσω από το σχέδιο αυτό υποστηρίζει, ότι πρόκειται για το πρώτο «έξυπνο κόσμημα» του κόσμου.

«Πιστεύουμε ότι τα φορετά ηλεκτρονικά πρέπει να ενσωματώνονται σε προϊόντα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας και για το λόγο αυτό αποφασίσουμε να δημιουργήσουμε το Ear-o-Smart» αναφέρουν στη σελίδα τους στο Kickstarter.

Η εταιρεία ελπίζει ότι θα καταφέρει να δημιουργήσει ένα «fashion item», κλέβοντας το προβάδισμα των ανταγωνιστών της που χρησιμοποιούν για παράδειγμα ρολόγια ή αξεσουάρ για τον καρπό.

Οι αισθητήρες παρακολουθούν τους καρδιακούς παλμούς ελέγχοντας την κυκλοφορία του αίματος στο δέρμα, χρησιμοποιώντας ένα LED και μετρώντας τις αλλαγές στην απορρόφηση του φωτός.

Αν η εταιρεία καταφέρει να συγκεντρώσει τους απαραίτητους πόρους σκοπεύει να ολοκληρώσει την κατασκευή του προϊόντος και την εφαρμογή που θα το συνοδεύει μέχρι το Φεβρουάριο του 2015, σημειώνει δημοσίευμα της MailOnline.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC