Οι «Ταξιδευτές του Ηλιακού Συστήματος» στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου

Οι «Ταξιδευτές του Ηλιακού Συστήματος» στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου

Τη νέα ψηφιακή παράσταση «Ταξιδευτές του Ηλιακού Συστήματος: Αστεροειδείς και Κομήτες» θα παρουσιάζει από σήμερα Τρίτη, 21 Μαρτίου, το Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Η παράσταση, η οποία παρακολουθεί τις διαστημικές αποστολές που πραγματοποιούνται για την εξερεύνηση των ουράνιων σωμάτων, θα ταξιδέψει τους θεατές από τη Ζώνη των Αστεροειδών μεταξύ Άρη – Δία μέχρι την ευρύτερη περιοχή της Ζώνης Κάιπερ στις «εσχατιές του ηλιακού συστήματός μας».

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν την προσπάθεια των αστρονόμων να απαντήσουν σε επιστημονικά ερωτήματα σχετικά με την απαρχή του ηλιακού συστήματός μας, με την προέλευση του νερού, αλλά και των πρώτων πολύπλοκων οργανικών μορίων, καθώς και με τους πιθανούς τρόπους αποφυγής μίας ενδεχόμενης σύγκρουσής τους με τον πλανήτη μας στο μέλλον.

Η επίσημη παρουσίαση της παράστασης στο πλανητάριο θα πραγματοποιηθεί στις 21 Μαρτίου με δύο προβολές (18:30 και 20:00), με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η παράσταση θα ενταχθεί στο τρέχον πρόγραμμα του Πλανηταρίου από την Τετάρτη 22 Μαρτίου και προτείνεται για παιδιά άνω των 10 ετών και ενήλικες.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC