Τέλος η ονομασία Windows Live

Τέλος η ονομασία Windows Live

Έστω και με καθυστέρηση, η Microsoft αναγνώρισε ότι η εμπορική ονομασία Windows Live ήταν ουσιαστικά μια λάθος κίνηση. Στα επερχόμενα Windows 8 ο όρος Live παραλείπεται και οι υπηρεσίες ενσωματώνονται στο λειτουργικό.

 

Η ονομασία Windows Live παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2005 και πρασαρτήθηκε στους τίτλους των επιμέρους υπηρεσιών. Έτσι, η υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου έγινε Windows Live Mail, ο MSN Messenger έγινε Windows Live Messenger κ.ο.κ.

 

Ωστόσο, η ονοματολογία αυτή αποδείχθηκε τελικά αναποτελεσματική, κυρίως λόγω της ασάφειας του όρου Live. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μάλιστα, φαίνεται ότι λειτούργησε αρνητικά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση του Hotmail, το οποίο είχε ένα πολύ αναγνωρίσιμο όνομα που πέρασε στο περιθώριο για χάρη του Live Mail.

 

Στα Windows 8 το σημείο αναφοράς δε θα είναι ο διαδικτυακός όρος Windows Live, αλλά το ίδιο το λειτουργικό. Ο χρήστης θα έχει ένα Microsoft account στον υπολογιστή του και από εκεί θα έχει πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες. Πρόκειται για μια σημαντική απλοποίηση της διαδικασίας, η οποία ακολουθεί εν πολλοίς το μοντέλο της Apple με το Apple ID.

 

Επί της ουσίας, βέβαια, ελάχιστα πράγματα αλλάζουν. Είναι, όμως, γεγονός ότι μια βελτίωση σε επικοινωνιακό επίπεδο μπορεί να έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC