Τέλος οι περιορισμοί ταχύτητας στο RapidShare

Τέλος οι περιορισμοί ταχύτητας στο RapidShare
 
Η εταιρεία φιλοξενίας αρχείων RapidShare ανακοίνωσε πως θα καταργήσει τους περιορισμούς στην ταχύτητα και το χρόνο λήψεις αρχείων για τους χρήστες που δεν διαθέτουν συνδρομή.

Μετά την κατάσχεση του MegaUpload από τις Αρχές και προκειμένου να αποτρέψει τους πειρατές από το να χρησιμοποιούν την υπηρεσία της, η RapidShare είχε επιβάλλει όριο ταχύτητας τα 30kb/s σε όσους δεν διέθεταν συνδρομή.

«Είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα απομακρύνει τους πειρατές» είχε δηλώσει το Φεβρουάριο η εταιρεία στο TorrentFreak.

Πρόσφατα όμως κάποιοι χρήστες παρατήρησαν ότι η ταχύτητα λήψης αυξήθηκε υπερβολικά, γεγονός που υποδηλώνει πως τα περιοριστικά μέτρα έπαψαν να ισχύουν. Αυτό επιβεβαιώθηκε και επίσημα στο TorrentFreak από τη διευθύνουσα σύμβουλο της εταιρείας, Alexandra Zwingli.

«Επιβεβαιώνουμε ότι έχουμε καταργήσει όλα τα όρια για λήψη στους δωρεάν χρήστες ως μέρος της νέα μας στρατηγικής» είπε, για να προσθέσει πως «ακόμα και αν τα όρια αρχικά εισήχθησαν για την αποτροπή της πειρατείας, έχουμε συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν πιο αποτελεσματικά αντίμετρα».

Η Zwingli είπε ακόμα πως περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν από το RapidShare πριν από το τέλος του χρόνου.

Γεγονός είναι πάντως πως οι υπηρεσίες φιλοξενίας αρχείων αποτελούν αρκετά συχνά τα μέσα με τα οποία οι πειρατές διακινούν παράνομα αρχεία, χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως ο κύριος σκοπός ύπαρξης τους είναι αυτός.

Και όπως συμβαίνει συνήθως, οι προσπάθειες των εταιρειών να αποτρέψουν τέτοιες κινήσεις, πολύ συχνά επηρεάζουν αρνητικά και τους νόμιμους χρήστες τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC