Τεράστια αύξηση στις δωρεές οργάνων λόγω… Facebook

Τεράστια αύξηση στις δωρεές οργάνων λόγω… Facebook
 
Όταν ο Mark Zuckerberg σχολίαζε ότι μια νέα λειτουργία του Facebook θα σώσει ζωές δεν υπερέβαλλε καθόλου. Όπως είναι γνωστό, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τη δωρεά οργάνων το Facebook καθιέρωσε μια νέα λειτουργία με την οποία όσοι το επιθυμούν θα μπορούν να ανακοινώνουν αν είναι δωρητές οργάνων. Με δεδομένο ότι εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο θα μπορούσαν να επωφεληθούν από μια μεταμόσχευση, η κίνηση αυτή ήταν βέβαιο ότι θα παρακινήσει και άλλους να ακολουθήσουν αυτό το παράδειγμα.

Πράγματι έτσι και έγινε. Όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία μεταμοσχεύσεων της Καλιφόρνια, από χθες ο αριθμός των εγγραφών έχει αυξηθεί κατά 800%.

Βέβαια πολλοί απέφυγαν να επικροτήσουν την ενέργεια της υπηρεσίας επισημαίνοντας ότι κατά διαβολική σύμπτωση ξεκίνησε σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της ημερομηνίας της δημόσιας προσφοράς της.

Παρόλα αυτά γεγονός παραμένει ότι από την πρωτοβουλία αυτή θα σωθούν οι ζωές πολλών χιλιάδων ανθρώπων. Άρα όπως και να το σκεφτεί κανείς ο Zuckerberg αξίζει τα συγχαρητήρια μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC