Τετραετή φυλάκιση για τον δημιουργό του ιού Bredolab

Τετραετή φυλάκιση για τον δημιουργό του ιού Bredolab
 

Σε τέσσερα χρόνια κάθειρξη καταδίκασε αρμενικό δικαστήριο τον 27χρονο προγραμματιστή Georgy Avanesov. Ο Avanesov είναι ο άνθρωπος που δημιούργησε και στη συνέχεια διέδωσε τον ιό Bredolab, ο οποίος μόλυνε περίπου 30 εκατομμύρια υπολογιστές σε όλο τον κόσμο.

Η σύλληψη του έγινε μετά από επιχείρηση των ολλανδικών αρχών οι οποίες είχαν καταφέρει προηγουμένως να θέσουν εκτός λειτουργίας ένα πολύ μεγάλο δίκτυο από μολυσμένους διακομιστές.

Χαρακτηριστικό είναι εξάλλου ότι μετά από την παύση λειτουργίας του δικτύου αυτού παρατηρήθηκε μείωση 12 στα επίπεδα του spam.

Ο Avanesov παραδέχτηκε ότι είχε σχεδιάσει τον συγκεκριμένο ιό και ότι τον είχε διαθέσει και σε τρίτους μέσω server στην Ολλανδία και τη Γαλλία. Παρόλα αυτά υποστήριξε ότι δεν γνώριζε πως τα άτομα αυτά θα το χρησιμοποιούσαν για την διενέργεια παράνομων πράξεων.

Σε κάθε περίπτωση το δίκτυο που δημιουργήθηκε με τη χρήση του Bredolab ήταν υπέυθυνο για τεράστιο αριθμό υποκλοπών τραπεζικών κωδικών αλλά και αποστολή spam. Επίσης κατά τις αρχές ο Avanesov ο οποίος είναι Ρώσος πολίτης αλλά έχει αρμενική καταγωγή αποκόμιζε 125.000 δολάρια μηνιαίως από τις δραστηριότητες αυτές.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC