Τη διάσπαση του Google προτείνει οργανισμός των ΗΠΑ

Τη διάσπαση του Google προτείνει οργανισμός των ΗΠΑ
 
Δύσκολα τα πράγματα για τη Google. Δεν φτάνει που δεν τα πάει τόσο καλά στη μάχη των social media με το Facebook, τώρα ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός προτείνει τη διάσπαση του.

Πρόκειται για το Consumer Watchdog το οποίο ζητά πολι τις επιτροπές ανταγωνισμού σε ΗΠΑ και Ευρώπη να εξετάσουν το ενδεχόμενο διάσπασης της εταιρείας σε αυτόνομες επιχειρήσεις.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά επικεφαλής της οργάνωσης, η Google κατέχει το 65% στην αναζήτηση στις ΗΠΑ, σχεδόν 90% στην Ευρώπη, και το 95% στην αγορά των φορητών συσκευών. Συνεπώς κατέχει ξεκάθαρα μονοπωλιακή ισχύ και μάλιστα κάνει κατάχρηση αυτής.

Πέρα από τη διάσπαση του Διαδικτυακού κολοσσού όμως, το Cοnsumer Watchdog υποστηρίζει ότι ρόλος της εταιρείας στο Internet είναι τόσο σημαντικός ώστε θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως «επιχείρηση κοινής ωφέλειας».

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC