Θα δούμε συσκευή Galaxy S III με λειτουργικό Tizen;

Θα δούμε συσκευή Galaxy S III με λειτουργικό Tizen;
 

Αν και αρχικά φαινόταν διστακτική στο να επενδύσει σε αυτό, τελικά όπως όλα δείχνουν η Samsung πρόκειται να διαθέσει στο εμπόριο συσκευή με το mobile λειτουργικό Tizen.

Το Tizen OS αποτελεί το διάδοχο του MeeGo έχει αρκετές προοπτικές να αναδειχθεί ως ισχυρή mobile πλατφόρμα. Στηρίζεται στο Linux και τo υποστηρίζει η Samsung, η Intel η Huwaei και το Linux Foundation. Το ενδιαφέρον της Samsung γι’ αυτό είναι μάλλον για να μην εξαρτάται πλήρως από τη Google και το Android τώρα που η εταιρεία εξαγόρασε τη Motorola Mobility και είναι πλέον και εταιρεία hardware. Λέγεται μάλιστα ότι με κάποιο τρόπο θα μπορεί να τρέξει και εφαρμογές Android.

Το γεγονός ότι το υποστηρίζει το Linux Foundation σημαίνει ότι θα μπορεί πιο εύκολα να αντλήσει από την open source κοινότητα γεγονός που θα του δώσει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί πολύ πιο γρήγορα και φυσικά με ελάχιστο κόστος.

Όπως έγινε γνωστό λοιπόν, στις 13 Σεπτεμβρίου ο οργανισμός Wi-Fi Alliance εξέδωσε πιστοποίηση για μια συσκευή της Samsung με κωδικό «GT-I9300_TIZEN» ο οποίος αντιστοιχεί στο Samsung Galaxy S III.

Αν και γνωρίζουμε ότι η Samsung πειραματίζεται αρκετά με το Tizen, η εν λόγω πιστοποίηση δείχνει την πρόθεση της να βγάλει την εν λόγω συσκευή και στην αγορά. Διαφορετικά δεν θα είχε λόγω να υποβάλει τέτοιο αίτημα αν ήθελε να τη χρησιμοποιήσει μόνο για εσωτερικές δοκιμές.

Δεδομένου λοιπόν ότι ο κορεατικός κολοσσός έχει τεράστιο μερίδιο αγοράς, ίσως επιθυμεί να απεξαρτηθεί από το Android της Google και να την ανταγωνιστεί ευθέως.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC