Δεν θα κατασκευάσει ακόμα βάση στο φεγγάρι η Κίνα

Δεν θα κατασκευάσει ακόμα βάση στο φεγγάρι η Κίνα
 
Μπορεί η Εθνική Υπηρεσία Διαστήματος της Κίνας να σχεδιάζει ήδη την αποστολή μιας μη-επανδρωμένης αποστολής στην Σελήνη, ως προπομπό μιας επανδρωμένης αποστολής, Κινέζος επιστήμονας όμως ανακοίνωσε πως δεν υπάρχουν ακόμα σχέδια για την δημιουργία διαστημικής βάσης στον δορυφόρο μας.

Ο Oyuang Ziyan, επιστήμονας της Ακαδημίας των Επιστημών ανέφερε κατά τη διάρκεια ομιλίας σε συνέδριο πως υπάρχουν σκέψεις για επανδρωμένη αποστολή αλλά προτού σχεδιαστεί αυτή, ο ομάδα του πρέπει να μάθει περισσότερα για την επιφάνεια της Σελήνης. Δεν απέκλεισε πάντως το γεγονός κατασκευής σεληνιακής βάσης στο μέλλον.

«Η τοποθέτηση ενός ανθρώπου στο φεγγάρι προϋποθέτει ένα πολύ περίπλοκο και συστηματικό πρόγραμμα αλλά και την επίλυση πολλών τεχνικών προκλήσεων, όπως την διεξαγωγή περιπάτων στο διάστημα, την προσσελήνωση, την διαμονή στην Σελήνη και την επιστροφή των αστροναυτών» δήλωσε ο Ziyan για να προσθέσει πως «η Κίνα δεν πρόκειται να πραγματοποιήσει επανδρωμένες αποστολές στο φεγγάρι έως ότου διερευνηθούν όλες αυτές οι τεχνολογίες.»

Η Κίνα έχει ήδη στείλει δυο μη-επανδρωμένες αποστολές στον δορυφόρο μας, το 2007 και το 2007, οι οποίες συνέλεξαν επιστημονικά δεδομένα και πληροφορίες χαρτογράφησης. Η επόμενη αποστολή, η οποία κρίνεται ως η πιο σημαντική, θα ερευνήσει το έδαφος του δορυφόρου και θα συλλέξει δείγματα χρησιμοποιώντας ένα τηλεχειριζόμενο rover.

Αναμένεται να εκτοξευτεί το 2013 με το σκάφος να επιστρέφει στην Γη μέσα στο 2017. Εφόσον όλα πάνε καλά, οι επιστήμονες πιθανολογούν πως η πρώτη επανδρωμένη αποστολή θα πραγματοποιηθεί μετά το 2020.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC