Θέμα ωρών η συγχώνευση HOL – Vodafone

Θέμα ωρών η συγχώνευση HOL – Vodafone

Σε τελικό στάδιο βρίσκεται σύμφωνα με απόλυτα διασταυρωμένες πηγές η συγχώνευση των δυο τηλεπικοινωνιακών εταιρειών.

Η υπόθεση που έχει ξεκινήσει εδώ και σχεδόν δυο χρόνια φτάνει στο τέλος της καθώς σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες από στελέχη της αγοράς τις επόμενες ώρες θα υπάρξουν επίσημες ανακοινώσεις.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι το συνολικό «enterprise value» της HOL προσεγγίζει τα 320 εκατ. ευρώ και φυσικά η συγχώνευση τελεί υπό τις εγκρίσεις των αρμόδιων αρχών και κυρίως της Επιτροπής Ανταγωνισμού και της ΕΕΤΤ.

Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη μεγάλη συγχώνευση στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών παρ΄ ό,τι εδώ και καιρό κυοφορούνται και άλλες συνεργασίες οι οποίες ωστόσο δεν έχουν ευοδωθεί ακόμη.

Είναι προφανές ότι η συγκεκριμένη συναλλαγή δημιουργεί ένα ορόσημο στην αγορά που προφανώς επηρεάζει και τις υπόλοιπες διαπραγματεύσεις όπως για παράδειγμα αυτή της απόκτησης από Vodafone – Wind του ομίλου Forthnet που εκτός από τις τηλεπικοινωνιακές δραστηριότητες εμπεριέχει και τη συνδρομητική τηλεόραση.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC