Τι αποκαλύπτουν τα «relfies» για τη σχέση σας

Τι αποκαλύπτουν τα «relfies» για τη σχέση σας

Πώς μεταφράζεται η νέα μόδα

Από τα «selfies» στα… «relfies»! Τις «selfie» φωτογραφίες, δηλαδή, που βγάζει ένα ζευγάρι (relationship selfie) και μοιράζεται με τους διαδικτυακούς του φίλους στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με κάποιους ερευνητές, ενώ οι κοινές φωτογραφίες που ανεβάζει ένα ζευγάρι στο διαδίκτυο αποτελούν ένα σημάδι ότι η σχέση τους είναι «δυνατή», τα πολλά «relfies» μπορεί να καταντήσουν πολύ κουραστικά για τους φίλους του ζευγαριού.

Ο Dr. Benjamin Lee από το πανεπιστήμιο του Haverford δημοσίευσε τη μελέτη του στο επιστημονικό έντυπο Personal Relationships. Πρόκειται για την πρώτη έρευνα που μελετά τη σχέση των φωτογραφιών ενός ζευγαριού και το πώς επηρεάζουν αυτές τους διαδικτυακούς φίλους αυτού.

«Συνήθως οι άνθρωποι πιστεύουν πως όταν ανεβάζουν κοινές φωτογραφίες με τον/την αγαπημένο/η τους, οι άλλοι θα πιστέψουν ότι βρίσκονται μέσα σε μια υγιή και καλή σχέση. Το αίσθημα αυτό ενισχύεται αν μάλιστα αλλάξουν το status τους σε «είμαι σε σχέση» ή αν μιλούν για τη σχέση τους στο Facebook» ανέφερε ο ερευνητής μιλώντας στη Daily Mail.

«Ωστόσο, υπάρχει ο κίνδυνος οι πολλές “αγάπες” και οι “κοινές δηλώσεις απόλυτου έρωτα” να κουράσουν τους φίλους σας» πρόσθεσε ο ίδιος.

Η ομάδα των ερευνητών δημιούργησε ψεύτικα προφίλ στο Facebook και ζήτησε από 100 άτομα να αξιολογήσουν πόσο ευτυχισμένα έκριναν τα ζευγάρια και τη σχέση τους, καθώς επίσης και το αν τους άρεσαν γενικότερα βάσει των ανακοινώσεων που ανέβαζαν στα προφίλ τους.

Σύμφωνα με τον Dr Lee τα αποτελέσματα έδειξαν, ότι ενώ αρχικά οι εθελοντές έκριναν θετικά τα status των υποτιθέμενων ζευγαριών και πίστεψαν ότι η σχέση τους έπρεπε να είναι πολύ δυνατή, σύντομα άλλαξαν άποψη.

«Διαπιστώσαμε ότι όσο πιο πολλά αποκαλύπτει ένα ζευγάρι για τη μεταξύ του σχέση, τόσο λιγότερο αρεστό γίνεται στους τρίτους» δήλωσε ο Dr Lee.

Μήπως την επόμενη φορά που τραβήξετε ένα «relfie»… να το κρατήσετε για τον εαυτό σας;

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC