Ήρθαν τα φωτοβολταϊκά γαϊδούρια!

Ήρθαν τα φωτοβολταϊκά γαϊδούρια!

Η πατέντα που επιτρέπει στους αγρότες να σερφάρουν παντού

Εθισμένοι με το ίντερνετ φαίνεται πως είναι οι αγρότες στη δυτική Τουρκία που τοποθέτησαν φωτοβολταϊκά πάνω σε γαϊδούρια, προκειμένου να έχουν ενέργεια για να έχουν πρόσβαση στο ίντερνετ όπου και να βρίσκονται.

Επίσης θα μπορούν να φορτίζουν και το κινητό τους τηλέφωνο.

Το BBC πραγματοποίησε ολόκληρο ρεπορτάζ για το συγκεκριμένο θέμα καθώς μετέβη στη Σμύρνη για να δει από κοντά πως λειτουργεί το εν λόγω project του Ser-Gün. Όπως τόνισε ο ίδιος πρόκειται για μια προσπάθεια 30 ετών.

Οι δημοσιογράφοι του BBC ακολούθησαν ένα αγρότη με το κοπάδι του και τον παρακολούθησαν να σταματάει κάποια στιγμή και να συνδέει τον φορητό του υπολογιστή για να ελέγχει μέσω διαδικτύου πληροφορίες που τον ενδιαφέρουν, όπως για παράδειγμα το δελτίο καιρού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κάθε γαϊδούρι «παράγει» 5-7 κιλοβάτ ενέργειας, η οποία είναι αρκετή για τον σκοπό που θέλουν οι Τούρκοι αγρότες.

Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο…

gaid1 gaid4 gaid3

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC