Το 2014 ξεκινά η κατασκευή του μεγαλύτερου τηλεσκοπίου

Το 2014 ξεκινά η κατασκευή του μεγαλύτερου τηλεσκοπίου
 
Η κατασκευή του μεγαλύτερου τηλεσκοπίου στον κόσμο (Τηλεσκόπιο τριάντα μέτρων – Thirty Meter Telescope) αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη χρονιά.

Το τηλεσκόπιο που θα κατασκευαστεί στη Χαβάη θα διαθέτει ένα πολύεδρο κάτοπτρο διαμέτρου 30 μέτρων, το οποίο θα προσφέρει δεκαπλάσια περίπου ανάλυση σε σχέση με τα υπάρχοντα τηλεσκόπια. Το κυριότερο πλεονέκτημα του τηλεσκοπίου είναι ότι θα είναι σε θέση να διακρίνει τους αρχαιότερους γαλαξίες του Σύμπαντος, σε απόσταση 13 δισ. ετών φωτός.

To project επανέρχεται στην επικαιρότητα καθώς δόθηκε και η τελική έγκριση για έναρξη των εργασιών τον Απρίλιο του 2014.

Οι επιστήμονες θα έχουν τη δυνατότητα να παρατηρούν τόσο τους υπάρχοντές πλανήτες, όσο και τη γέννηση νέων.
Η κατασκευή για το τηλεσκόπιο και το παρατηρητήριο εκτιμάται ότι θα κοστίσει 1 δισ. δολάρια.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι ο τίτλος του ΤΜΤ για το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο του κόσμου, απειλείται από κοινοπραξία ευρωπαϊκών ιδρυμάτων που σχεδιάζει το Ευρωπαϊκό Εξαιρετικά Μεγάλο Τηλεσκόπιο, με κάτοπτρο των 42 μέτρων, το οποίο αναμένεται να τελειοποιηθεί επίσης σε μία δεκαετία.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC