Συμφωνία Ε.Ε. και Google για τις μονοπωλιακές τακτικές

Συμφωνία Ε.Ε. και Google για τις μονοπωλιακές τακτικές
 
Η Google για πρώτη φορά συμφώνησε να προχωρήσει σε αλλαγές στη μηχανή αναζήτησης, οι οποίες ικανοποιούν τις ευρωπαϊκές αρχές σύμφωνα με τους New York Times.

Μετά από δύο χρόνια ερευνών της Ε.Ε. για τις μονοπωλιακές τακτικές της εταιρείας, η Google με αυτές τις αλλαγές σκοπεύει να κάνει ξεκάθαρο στους χρήστες ποιες από τις προβαλλόμενες ιντερνετικές υπηρεσίες είναι δικές της. Παράλληλα, αναμένεται να προβάλλονται και ανταγωνιστικές μηχανές αναζήτησης.

Σημειώνεται ότι σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα, ο Επίτροπος για Θέματα Ανταγωνισμού Χοακίν Αλμούνια, είχε αναφέρει ότι η Google πρέπει να αλλάξει τον τρόπο που παρουσιάζει τα προϊόντα της μέσα από το «ψαχτήρι», ενώ ξεκαθάρισε ότι οι ενστάσεις της Ε.Ε. δεν αφορούν το πώς λειτουργούν γενικά οι αλγόριθμοι της μηχανής αναζήτησης.

Οι αλλαγές δεν θα είναι φανερές για όλους τουλάχιστον αυτό το μήνα, ενώ η μεγαλύτερη μεταβολή εντοπίζεται σε αναζητήσεις σχετικά με θέματα σχετικά με τα ψώνια και τις πτήσεις. Παράπονα είχαν κάνει ανταγωνιστές όπως το Yelp και το TripAdvisor σχετικά με τους συγκεκριμένους τομείς, επειδή δεν ήθελαν τα δικά τους αποτελέσματα αναζήτησης να καλύπτονται από αυτά της Google.

Πάντως, η ευρωπαϊκή έρευνα εντόπισε προβλήματα στον τρόπο με τον οποίο προωθεί η Google τις δικές της υπηρεσίες, ενώ δεν διαπίστωσε ότι υποβιβάζει εσκεμμένα τις υπηρεσίες των ανταγωνιστών της.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC