Το Android έχει γενέθλια

Το Android έχει γενέθλια
 
Αν και αντιμετωπίζει έντονο ανταγωνισμό από το iOS και όχι μόνο, σε ό,τι αφορά τη δημοτικότητα του το Android είναι αναμφίβολα ο βασιλιάς των mobile λειτουργικών καθώς είναι εγκατεστημένο στην πλειονότητα των smartphones ανά τον κόσμο.

Παρά όμως την εξάπλωση του, η ηλικία του είναι σχετικά μικρή. Δεν έχει καν κλείσει τα τέσσερα έτη άλλωστε. Συγκεκριμένα έχει τα γενέθλια του στις 23 Σεπτεμβρίου και όλοι στη Google αναμένεται να το γιορτάσουν δεόντως.

Αν αναρωτιέστε πάντως πώς κατάφερε μέσα σε τέσσερα μόνο χρόνια να αποκτήσει τόσες δυνατότητες, είναι απλό. Το Android δεν είναι τίποτε άλλο από μια παραλλαγή του Linux. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι παρά τις όποιες διαφορές τους ο πυρήνας και των δύο λειτουργικών πρόκειται να είναι κοινός από εδώ και πέρα.

Συνεπώς το Android στηρίζεται στη δυναμική του Linux που όπως είναι γνωστό είναι ανοιχτού κώδικα και συμμετέχουν στην ανάπτυξη και τη συνεχή βελτίωση του πολλές χιλιάδες προγραμματιστές ταυτόχρονα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC