Το Do Not Track έρχεται και στον Chrome

Το Do Not Track έρχεται και στον Chrome
 

Αν και όλοι οι σημαντικοί browsers έχουν ήδη υιοθετήσει το Do Not Track, υπήρχε μια σημαντική εξαίρεση. Αναφερόμαστε φυσικά στον Chrome της Google η οποία έδειχνε χαρακτηριστική απροθυμία να κάνει χρήση τη συγκεκριμένη λειτουργίας. Ουσιαστικά η συγκεκριμένη λειτουργία βοηθάει στο να μην καταγράφεται η συμπεριφορά των επισκέψεων σας σε ιστοσελίδες.

Δεν πρόκειται για κάτι περίεργο βέβαια καθώς η βασική πηγή κέρδους της εταιρείας είναι οι διαφημίσεις και το Do Not Track αναμένεται να τα μειώσει σημαντικά. Παρά την απροθυμία όμως η Google αποδείχτηκε ότι τήρησε την δέσμευση της να το υποστηρίξει εντός του 2012.

Όπως έγινε γνωστό λοιπόν η λειτουργία έχει ήδη ενσωματωθεί σε μια πειραματική έκδοση του Chrome. Με άλλα λόγια, αν όλα πάνε καλά, μέχρι του έτους θα δούμε το Do Not Track και στον εν λόγω browser. Το θέμα είναι βέβαια πόσοι θα μπουν στη διαδικασία να το ενεργοποιήσουν.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC