Το Dragon πέτυχε να συνδεθεί στον ISS

Το Dragon πέτυχε να συνδεθεί στον ISS
 

Παρόλο που ακόμη και οι ίδιοι οι υπεύθυνοι του προγράμματος δεν ήταν σίγουροι για την επιτυχία του, τελικά η πρώτη εμπορική πτήση στο διάστημα ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία!

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική στιγμή για την διαστημική βιομηχανία καθώς το σκάφος ανεφοδιασμού Dragon κατάφερε να συνδεθεί με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό προκειμένου να μεταφέρει περίπου μισό τόνο προμηθειών.

Δεδομένου ότι από τυχόν λάθος θα μπορούσε να προκληθεί μεγάλη βλάβη στον σταθμό, υπήρχε ενδεχόμενο η NASA να μην αφήσει καν το σκάφος να τον πλησιάσει. Παρόλα αυτά, το γεγονός της επιτυχίας της προσπάθειας εξασφαλίζει ότι θα υπάρξουν πολλές ακόμη αντίστοιχες πτήσεις στο μέλλον. Με αυτόν τον τρόπο ο αμερικανικός οργανισμός θα μπορέσει να εξοικονομήσει αρκετά χρήματα πράγμα απαραίτητο γι’ αυτόν καθώς η χρηματοδότηση που λαμβάνει μειωθεί κατά πολύ.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC