Το εξάποδο ρομπότ που κυλάει

Το εξάποδο ρομπότ που κυλάει
 

Ονομάζεται MorpHex και πρόκειται για το δημιούργημα του Νορβηγού Kare Halvorsen. Αν και έχει σφαιρική μορφή δεν κυλάει μόνο αλλά μπορεί άνετα και να περπατήσει. Αναφερόμαστε φυσικά στο πολυμορφικό ρομπότ που συμμετέχει στον διαγωνισμό Boca Bearings 2012 Innovation Competition και με το οποίο ο Νορβηγός ερασιτέχνης ελπίζει να λάβει το πρώτο βραβείο.

Όπως φαίνεται και στα βίντεο, η κίνηση του είτε χρησιμοποιεί τα πόδια του είτε κυλάει, είναι εξαιρετικά ομαλη. Μάλιστα όπως αναφέρει ο δημιουργός του η ανάπτυξη του ξεκίνησε το 2010 και το επόμενο στάδιο είναι να μπορέσει να κάνει το MorpHex να μεταμορφώνεται σε τέλεια σφαίρα, ώστε να μπορεί να κυλάει εύκολα προς οποιαδήποτε κατεύθυνση.

Βέβαια πέρα από εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, ένα ρομπότ πρέπει να έχει και κάποια χρησιμότητα. Την οποία αν την εντοπίσετε, μάλλον τα καταφέρνετε καλύτερα απ’ ό,τι εμείς…Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC