Το Facebook ανανεώνεται με την έλευση του iOS 7

Το Facebook ανανεώνεται με την έλευση του iOS 7

Το Facebook θέλησε άμεσα να εκμεταλλευτεί τις αλλαγές στο λειτουργικό της Apple με την έλευση της έκδοσης iOS 7, γι’αυτό και είχε προετοιμάσει ήδη από πριν τις όποιες αλλαγές και κυκλοφόρησε πολύ γρήγορα τη νέα του έκδοση 6.5.

Η έκδοση αυτή φέρει αλλαγές στην εμφάνιση, με πιο σημαντική την προσθήκη μιας μπάρας με 5 εικονίδια στο κάτω μέρος της εφαρμογής. Η μπάρα αυτή περιέχει στέλνει το χρήστη στην Αρχική Σελίδα (News Feed), στα Αιτήματα Φιλίας (Requests), στα Μηνύματα (Messages), στις Ειδοποιήσεις (Notifications) και σε ένα μενού με την ονομασία Περισσότερα (More). Το μενού αυτό υπήρχε στο αριστερό μέρος της εφαρμογής, πριν δεχτεί τώρα τη νέα του θέση, και επιτρέπει στο χρήστη να δει περισσότερες λειτουργίες, όπως τις Εκδηλώσεις, τα Groups, το Timeline κλπ.

Η εφαρμογή μπορεί επίσης και «αποθηκεύει» προσωρινά ενέργειες του χρήστη, ώστε εκείνος να επιστρέφει σε αυτές. Για παράδειγμα, ο χρήστης μπορεί να έχει ξεκινήσει να πληκτρολογεί ένα σχόλιο, να το αφήσει για να δει μία εκδήλωση που τον ενδιαφέρει και να γυρίσει πίσω να ολοκληρώσει το σχόλιο, χωρίς να χρειαστεί να το ξεκινήσει από την αρχή. Σέρνοντας το δάχτυλο από τα αριστερά προς τα δεξιά, ο χρήστης μπορεί να επιστρέφει σε προηγούμενες καταστάσεις, όπως για παράδειγμα από τις λεπτομέρειες μιας δημοσίευσης στην Αρχική Σελίδα.

Το Facebook χρειάστηκε να κάνει διπλές δοκιμές για τη νέα του εμφάνιση, αφού αυτή είναι διαθέσιμη τόσο στις iOS 7 συσκευές, όσο και στις iOS 5 και 6 συσκευές. Βέβαια, οι όποιες αλλαγές ισχύουν μονάχα για iPhone και iPod Touch συσκευές, με το iPad να μένει ως έχει προς το παρόν, καθώς η νέα εμφάνιση θεωρήθηκε πως δεν είναι καλή για tablets.

Πηγή: digitallife.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC