Το Instagram για Android άνοιξε την όρεξη των απατεώνων

Το Instagram για Android άνοιξε την όρεξη των απατεώνων

Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε η εφαρμογή της γνωστής φωτογραφικής υπηρεσίας Instagram για το Android. Μέσα σε ελάχιστες ώρες η εφαρμογή είχε χιλιάδες downloads κι αυτό φυσικά δεν πέρασε απαρατήρητο από τους απανταχού επιτήδειους.

 

Η εταιρεία λογισμικού ασφαλείας Sophos ανακάλυψε ένα site με κυριλλικό αλφάβητο, το οποίο αυτοπαρουσιάζεται ως η επίσημη σελίδα του Instagram. Δεδομένου ότι αρκετοί χρήστες του Android συνηθίζουν να κατεβάζουν εφαρμογές από διάφορες πηγές, πέραν του Google Play (πρώην Android Market), κάποιοι έπεσαν στην παγίδα και εγκατέστησαν το υποτιθέμενο Instagram. Η εν λόγω εφαρμογή προσπαθεί να μιμηθεί τη λειτουργία του Instagram -χωρίς μεγάλη επιτυχία- ωστόσο στο παρασκήνιο στέλνει SMS σε αριθμούς που δεν αντιλαμβάνεται ο χρήστης, εξασφαλίζοντας έτσι κέρδη για τους δημιουργούς της.

 

Όπως πάντα, ισχύει και σε αυτή την περίπτωση η πάγια συμβουλή: μην κατεβάζετε ποτέ εφαρμογές από πηγές αμφιβόλου αξιοπιστίας και χωρίς να διαβάζετε τις αξιολογήσεις των άλλων χρηστών.

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC