Το Ιράν απαγορεύει τα ξένα e-mail

Το Ιράν απαγορεύει τα ξένα e-mail
 

Είναι γνωστό ότι το Ιράν κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να περιορίσει την ελεύθερη πρόσβαση στο Internet. Στο πνεύμα αυτό λοιπόν συνειδητοποίησε ότι ο όποιος έλεγχος του Διαδικτύου θα είναι αρκετά δύσκολος αν ταυτόχρονα δεν ελέγχεται και η χρήση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για το λόγο αυτό λοιπόν αποφάσισε να απαγορεύσει τη χρήση υπηρεσιών e-mail που δεν ανήκουν στη χώρα. Εφεξής λοιπόν εταιρείες, τράπεζες, πανεπιστήμια και οργανισμοί θα πρέπει απαραίτητα να χρησιμοποιούν e-mail τα οποία λήγουν σε .ir.

Ο περιορισμός όμως δεν σταματά εκεί. Επιπλέον απαγορεύεται και να απαντούν σε e-mail που δεν προέρχονται από το συγκεκριμένο top level domain. Αν δηλαδή κάποιος τους στείλει ένα ερώτημα μέσω Yahoo ή Gmail δεν πρόκειται να πάρει απάντηση.

Στόχος του ιρανικού καθεστώτος άλλωστε είναι μέσα στο επόμενο διάστημα να δημιουργήσει ένα δικό του εθνικό Internet. Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλίσει ότι οι πολίτες του δεν θα έχουν πρόσβαση σε απαγορευμένο περιεχόμενο.

Φαίνεται λοιπόν ότι η απαγόρευση ξένων e-mail εντάσσεται στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC