Το καμπανάκι του Nasdaq χτύπησε ο ιδρυτής του Facebook

Το καμπανάκι του Nasdaq χτύπησε ο ιδρυτής του Facebook
 
Σε πανηγυρικό κλίμα ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκενμπεργκ χτύπησε σήμερα το καμπανάκι του χρηματιστηρίου των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας Nasdaq, ενόψει της διαπραγμάτευσης των μετοχών του δημοφιλέστερου site κοινωνικής δικτύωσης.

Το Facebook προσέλκυσε τεράστιο ενδιαφέρον από πλευράς των επενδυτών, με αποτέλεσμα να «μπλοκάρουν» τα συστήματα διαβίβασης εντολών για συναλλαγές μετοχών.

Η δημόσια εγγραφή του Facebook καθιστά τον 28χρονο Μαρκ Ζάκενμπεργκ πλουσιότερο από τους ιδρυτές του Google, που βρίσκεται σήμερα στην κορυφή των μηχανών αναζήτησης. Επίσης, ο Ζάκενμπεργκ γίνεται ο 29ος πλουσιότερος άνθρωπος στη γη.

Το Facebook πούλησε 421,2 εκατ. μετοχές στην τιμή των 38 δολαρίων η κάθε μία, που σημαίνει ότι το μερίδιο του Ζάκενμπεργκ σε μετοχές και options αντιστοιχεί σε 19,1 δις. δολάρια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC