Το “lol” δίνει τη θέση του στο “haha” σύμφωνα με το Facebook

Το “lol” δίνει τη θέση του στο “haha” σύμφωνα με το Facebook

Η γλώσσα εξελίσσεται με καταιγιστικούς ρυθμούς στο Internet: αυτό που είναι cool το ένα λεπτό, είναι “ξεπερασμένο” στο επόμενο. Αυτό που μαθαίνουμε τώρα είναι ότι το “LOL” πεθαίνει.

Σύμφωνα με μία νέα έκθεση του Facebook, το LOL είναι ένας από τους λιγότερο δημοφιλείς τρόπους για να εκφράσει κάποιος το γέλιο του στο κοινωνικό δίκτυο. Για ποιον λόγο; Μάλλον εξαιτίας των μαμάδων, των πατεράδων, των παππούδων και γενικότερα των ατόμων μίας κάποιας ηλικίας.

Με άλλα λόγια, μόνο οι περισσότερο ηλικιωμένοι χρησιμοποιούν το “LOL” αυτές τις μέρες, επειδή ήταν περισσότερο δημοφιλές στις πρώτες μέρες του Internet. Σήμερα, έχει χάσει σε δημοτικότητα επειδή οι νεαρές ηλικίες προτιμούν την παγκόσμια γλώσσα των emojis. Παρόλα αυτά, εκφράσεις όπως τα “haha” και “hehe” παραμένουν μεταξύ των δημοφιλέστερων τρόπων έκφρασης του γέλιου. Στα σχόλια και στις αναρτήσεις, εκφράσεις όπως το “haha” και το “hehe” χρησιμοποιούνται σε ποσοστό 51,4% και 13,1% αντίστοιχα ενώ τα emojis σε ποσοστό 33,7%. Αναρωτιέστε για το “LOL”; Χρησιμοποιείται μόνο στο 1,9% των κειμένων από το δείγμα που συνέλεξε η ομάδα του Facebook.facebook_laughter_types__age_and_gender.0

Αν και η έκθεση του Facebook αποτυγχάνει να λάβει υπόψη της την “ειρωνική” χρήση του “LOL” ή ακόμα και του “haha”, εντούτοις τα δεδομένα δεν λένε ψέματα. Πολλοί άνθρωποι στο Facebook έχουν εγκαταλείψει το LOL, και εκείνοι που το χρησιμοποιούν είναι….κάποιας ηλικίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC