Το πανεπιστήμιο του Michigan «δικτυώνει» 3.000 αυτοκίνητα

Το πανεπιστήμιο του Michigan «δικτυώνει» 3.000 αυτοκίνητα
 
Η ασφάλεια στους δρόμους παραμένει μια από τις μεγαλύτερες ανησυχίες ερευνητών αλλά και κατασκευαστών. Μέχρι τώρα έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές έρευνες και δοκιμές μικρής κλίμακας προκειμένου να διαπιστωθεί αν ένα ενιαίο σύστημα συλλογής δεδομένων μπορεί να βοηθήσει στην μείωση τόσο των κυκλοφοριακών προβλημάτων όσο και των ατυχημάτων.

Πρόσφατα όμως έγινε γνωστό πως σύντομα πρόκειται να ξεκινήσει η πρώτη δοκιμή μεγάλης εμβέλειας. Συνολικά 3000 αυτοκίνητα στο Ann Arbor θα λάβουν μέρος σε ένα πιλοτικό δωδεκάμηνο πρόγραμμα του Ινστιτούτου Έρευνας Μεταφορών. Τα οχήματα θα εξοπλιστούν με τεχνολογία επικοινωνίας και δυνατότητας καταγραφής video, έχοντας έτσι την δυνατότητα να επικοινωνούν μεταξύ τους, με τους σηματοδότες αλλά και με έναν κεντρικό server.

Ο server αυτός θα αναλάβει την ανάλυση των δεδομένων καθώς και την προειδοποίηση των οδηγών για καταστάσεις υψηλού κινδύνου ή κυκλοφοριακά προβλήματα. Παράλληλα, το πιλοτικό πρόγραμμα θα παρέχει στους ειδικούς της Εθνικής υπηρεσίας Οδικής Ασφάλειας σημαντικό όγκο δεδομένων, τα οποία θα μελετήσουν για να αποφανθούν αν ένα τέτοιο εγχείρημα θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ακόμα μεγαλύτερη κλίμακα.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/08/fetcher_971.jpeg?w=1110

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/08/fetcher_1060.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC