Το Photoshop βρίσκεται πλέον στο μουσείο Ιστορίας των Υπολογιστών

Το Photoshop βρίσκεται πλέον στο μουσείο Ιστορίας των Υπολογιστών

Στο Μουσείο Ιστορίας των Υπολογιστών βρίσκεται πλέον o κώδικας του Photoshop, καθώς η Adobe αποφάσισε να παραχωρήσει δωρεάν την πρώτη έκδοση της εφαρμογής, η οποία κυκλοφόρησε το 1990 για υπολογιστές Mac.

Η σύλληψη της ιδέας της εφαρμογής από τους αδελφούς Thomas and John Knoll είχε γίνει περίπου μια δεκαετία νωρίτερα από την κυκλοφορία τού προγράμματος, ενώ ολοκλήρωσαν τον κώδικά τους το 1987 και κατόπιν έψαχναν εταιρεία για τη διανομή του. Η Adobe αποφάσισε να αποκτήσει τα δικαιώματα της διανομής το Σεπτέμβρη του 1988.

Το συμπιεσμένο αρχείο τύπου ZIP του προγράμματος, περιέχει 179 επιμέρους αρχεία που περιλαμβάνουν περίπου 128.000 γραμμές κώδικα. Το 75% αυτού του κώδικα είναι γραμμένο σε Pascal, το 15% σε Assembly 68000 και το υπόλοιπο 10% είναι διαφόρων ειδών.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Adobe Systems παραχωρεί δωρεάν κάποιο πρόγραμμα στο Μουσείο Ιστορίας των Υπολογιστών, καθώς είχε προηγηθεί το 2010 η παραχώρηση του MacPaint.

 

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2013/02/fetcher_120.jpeg?w=1110

by PC Magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC