Το πορτρέτο του Curiosity

Το πορτρέτο του Curiosity
 
Το Curiosity μας έχει χαρίσει μέχρι σήμερα φωτογραφίες της επιφάνειας του Κόκκινου Πλανήτη, αλλά δεν είχαμε δει εικόνες του ίδιου του οχήματος και των μηχανημάτων του πάνω στον Άρη.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν τραβήχτηκαν από την κάμερα στο ρομποτικό βραχίονα του οχήματος (Mars Hand Lens Imager «Mahli») και δείχνουν μία από τις βασικές φωτογραφικές μηχανές του Curiosity καθώς και τους τροχούς του.
 
Η πρώτη φωτογραφία τραβήχτηκε πριν βγουν από την κάμερα τα καλύμματα για να γίνουν κάποιοι απαραίτητοι έλεγχοι. Έτσι, η Mahli βρέθηκε στην πιο κοντινή απόσταση που μπορούσε για το «κλικ».

Στη συνέχεια πάνω στην κάμερα τοποθετήθηκε το νόμισμα με τον Lincoln, το οποίο κουβαλάει μαζί του το Curiosity, για να μετρηθεί η διάμετρος του φακού.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/09/fetcher_923.jpeg?w=1110

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/09/fetcher_1016.jpeg?w=1110

fetcher_11.jpeg

fetcher_12.jpeg

fetcher_13.jpeg

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC