Το Project Magenta θέλει να κάνει το iOS open source

Το Project Magenta θέλει να κάνει το iOS open source
 

Αν και το iOS είναι ένα εξαιρετικό λειτουργικό, έχει ένα βασικό μειονέκτημα. Ο κώδικας του δεν είναι ανοιχτός. Πράγμα που σημαίνει ότι, όσο καλό και αν είναι, θα μπορούσε να έχει αρκετά κενά ασφαλείας και άλλα προβλήματα που είναι δύσκολο να εντοπιστούν.

Δεδομένου όμως ότι η Apple δεν πρόκειται να κάνει το iOS open source, μια developer αποφάσισε να λύσει μόνη της το πρόβλημα. Πρόκειται για την Christina B η οποία κάνοντας χρήση του Darwin πάνω στο οποίο στηρίζεται το λειτουργικό του iPhone, θέλει να επαναδημιουργήσει τον πυρήνα του λειτουργικού του iOS αλλα σε ανοιχτό κώδικα!

Όπως αναφέρει πάντως, στόχος της δεν είναι να αντιγράψει το λειτουργικό της Apple προκειμένου να τρέχουν σε αυτό εφαρμογές του iPhone. Παρόλα αυτά είναι βέβαιο ότι, αν όχι κατευθείαν, με κάποια επιπλέον δουλειά και παραμετροποίηση το Magenta θα αναγνωρίζει σχεδόν όλες τις εφαρμογές των iPhone και iPad.

Μήπως η Apple θα έπρεπε να ανησυχεί;

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC