Το πρώτο αυτοκίνητο που… τυπώθηκε από εκτυπωτή 3D (VIDEO)

Το πρώτο αυτοκίνητο που… τυπώθηκε από εκτυπωτή 3D (VIDEO)

Τι μπορεί να κάνει ένας εκτυπωτής; Να εκτυπώνει σελίδες. Τι μπορεί να κάνει ένας τρισδιάστος εκτυπωτής; Σχεδόν τα πάντα! Ακόμα και να κατασκευάζει αυτοκίνητα. Κανονικά αυτοκίνητα, όχι παιχνίδια.

Η εταιρεία Local Motors εκτύπωσε το πρώτο αυτοκίνητο με το βοήθεια ενός 3D εκτυπωτή. Και το όνομα αυτού: Strati! Αντιλαμβάνεται κανείς πως αυτού του είδους τα αυτοκίνητα… περπατήσουν στην αγορά, θα αλλάξει η παγκόσμια λογική γύρω από το αυτοκίνητο στο μέλλον. Να σημειωθεί πως το συγκεκριμένο αυτοκίνητο κατασκευάστηκε μέσα σε 45 ώρες (!), είναι ηλεκτρικό, διθέσιο και έχει μέγιστη ταχύτητα 18χλμ/ώρα. Όχι άσχημα για πρώτο δείγμα γραφής (ή, μάλλον, εκτύπωσης).

5898f2e8a893cbd7e7c354c4c9c5b8ac.jpg

Είναι ενδιαφέρον ότι, η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει την πώληση του Strati, αργότερα μέσα στο έτος, και θα κοστίζει μεταξύ $ 18.000 έως $ 30.000.

3dchallenge-13.jpg

«Αναμένουμε το επόμενο δίμηνο [η εκτύπωση ενός αυτοκίνητου] να είναι κάτω από 24 ώρες και στη συνέχεια, να πάει κάτω από 10 ώρες, [από τις 45 ώρες σήμερα]”, δήλωσε ο CEO της Local Motors, John Rogers. Το σχέδιο του αυτοκινήτου επιλέχθηκε ανάμεσα σε πάνω από 200 προτάσεις που υποβλήθηκαν online στην εταιρεία. Ο Rogers λέει ότι το κύριο πλεονέκτημα των 3D τυπωμένων αυτοκίνητων είναι ότι οι τοπικές κοινωνίες θα μπορούν να κατασκευάσουν αυτοκίνητα προσαρμοσμένα στους πόρους που διαθέτουν.

local-motors-strati-001-1500x1000.jpg

0.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC