Το πρώτο iPhone σχεδιάστηκε το… 1983

Το πρώτο iPhone σχεδιάστηκε το… 1983
 
Το πρώτο iPhone δεν σχεδιάστηκε το 2005 αλλά 23 ολόκληρα χρόνια νωρίτερα, το 1983! Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τα αρχεία της Apple στο πανεπιστήμιο του Stanford. Τα αρχεία αυτά, κλειστά για το ευρύ κοινό μέχρι πρότινος, είχε δωρίσει ο ίδιος ο Steve Jobs στο πανεπιστήμιο το 1997 και καταγράφουν την πορεία της εταιρείας την δεκαετία του ’80.

Το τηλέφωνο είχε σχεδιαστεί για λογαριασμό της Apple από τον Hartmut Esslinger, τον σχεδιαστή που βοήθησε στην δημιουργία του Apple ΙΙc, του πρώτου «φορητού» υπολογιστή της εταιρείας και αργότερα ίδρυσε την Frogdesign.

Δεν πρόκειται βέβαια για κινητό, αλλά για σταθερό τηλέφωνο, σε άσπρο χρώμα, με συμβατικό ακουστικό και με τεράστια (για τα δεδομένα της εποχής) οθόνη αφής, ο χειρισμός της οποίας γινόταν με τα δάχτυλα ή με πενάκι.

Παρά την ηλικία του, το μοντέλο του 1983 είναι ένα αρκετά ενδιαφέρον concept, με λίγες αισθητικές αλλαγές και με ενσωμάτωση σύγχονων χαρακτηριστικών, εύκολα θα μπορούσε να σημειώσει εμπορική επιτυχία, έστω και 29 χρόνια αργότερα.

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/07/fetcher_9106.jpeg?w=1110

https://i0.wp.com/techit.gr/wp-content/uploads/2012/07/fetcher_1084.jpeg?w=1110

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC