Το Samsung Galaxy S III πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το Samsung Galaxy S III πάει στους Ολυμπιακούς Αγώνες
 

Η Visa και η Samsung Electronics ανακοίνωσαν ότι το Samsung GALAXY S III, θα είναι το επίσημο κινητό τηλέφωνο της Samsung στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012 στο Λονδίνο.

Μία ειδική έκδοση του κινητού, εξοπλισμένη με την εφαρμογή Visa payWave για πληρωμές μέσω κινητών, θα διατεθεί σε περιορισμένο αριθμό χρηστών και σε αθλητές που υποστηρίζουν με τη χορηγία τους η Samsung και η Visa, για να κάνουν τις αγορές τους σε χιλιάδες σημεία πώλησης στο Λονδίνο, κρατώντας το απλά μπροστά από το τερματικό του καταστήματος.

To επίσημο τηλέφωνο της Samsung για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012 στο Λονδίνο διαθέτει δυνατότητα πληρωμών μέσω της τεχνολογίας Near Field Communication (NFC) και αποτελεί το επόμενο βήμα της συνεργασίας μεταξύ των δύο παγκόσμιων χορηγών των Ολυμπιακών Αγώνων, για την προώθηση των πληρωμών μέσω κινητών σε όλο τον κόσμο.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα υπάρχουν διαθέσιμα στην Αγγλία περισσότερα από 140.000 τερματικά ανέπαφων συναλλαγών. Από τη στιγμή που οι επισκέπτες θα προσγειώνονται στο αεροδρόμιο του Heathrow θα έχουν αμέτρητες ευκαιρίες να δοκιμάσουν την εμπειρία των ανέπαφων πληρωμών σε ταξί, σε μεγάλα εμπορικά καταστήματα αλλά και στο ίδιο το Ολυμπιακό Πάρκο.

Η συγκεκριμένη, ειδική έκδοση του τηλεφώνου υποστηρίζεται και ενεργοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Lloyds TSB, συνεργάτη των Ολυμπιακών Αγώνων 2012 του Λονδίνου.

Με την εφαρμογή της Visa payWave για φορητές συσκευές οι χρήστες απλά επιλέγουν το εικονίδιο της Visa στο κινητό τους και το κρατούν μπροστά από το τερματικό αποδοχής ανέπαφων πληρωμών για να πληρώσουν. Για αγορές που υπερβαίνουν τις 20 λίρες Αγγλίας θα απαιτείται κωδικός πρόσβασης. Η εφαρμογή δίνει επίσης στους χρήστες τη δυνατότητα να παρακολουθούν το υπόλοιπο του λογαριασμού τους αλλά και το ιστορικό των συναλλαγών τους.

Η τεχνολογία NFC έχει υιοθετηθεί από δίκτυα πληρωμών, τράπεζες, έμπορους, κατασκευαστές φορητών συσκευών και πάροχους δικτύων κινητής τηλεφωνίας ως το παγκόσμιο πρότυπο για πληρωμές μέσω φορητών συσκευών.

Η τεχνολογία NFC εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς: Σύμφωνα με τα ευρήματα του Berg Insight, οι ετήσιες πωλήσεις συσκευών με εγκατεστημένη τεχνολογία NFC έχουν δεκαπλασιαστεί και ανέρχονται σε 30 εκατομμύρια συσκευές το 2011, ενώ προβλέπεται ότι θα φτάσουν τα 700 εκατομμύρια μέχρι το 2016. Επιπλέον, σύμφωνα με την Juniper Research, προβλέπεται ότι περίπου 20 χώρες θα λανσάρουν υπηρεσίες NFC στους επόμενους 18 μήνες, με αποτέλεσμα οι συναλλαγές να φτάσουν τα $50 δισεκατομμύρια παγκοσμίως μέχρι το 2014.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC