Τα Samsung Galaxy S6 & LG G4 ίσως αργήσουν να κυκλοφορήσουν εξαιτίας της Qualcomm

Τα Samsung Galaxy S6 & LG G4 ίσως αργήσουν να κυκλοφορήσουν εξαιτίας της Qualcomm

Φαίνεται πως η περιβόητη νέα σειρά SoC Snapdragon 810 της Qualcomm, που ακούμε επανειλημμένως ότι θα τροφοδοτήσει μερικές από τις πιο «δυνατές» συσκευές του επόμενου χρόνου, ενδεχομένως να αντιμετωπίζει προβλήματα μικρού μεγέθους αλλά ιδιαίτερης σημασίας, διότι νέες πληροφορίες λένε πως η κατασκευάστρια Qualcomm δυσκολεύεται λιγάκι με την κατασκευή του συγκεκριμένο SoC και αυτό επειδή υπάρχουν τεχνικά λάθη.

Το πολύ δυσάρεστο είναι πως προέκυψε σοβαρό θέμα υπερθέρμανσης, που παρατηρείται σε ορισμένες τάσεις και αυτό επηρεάζει σημαντικά την απόδοση. Και να ήταν το μόνο πρόβλημα, καθώς λέγεται πως υπάρχει δυσλειτουργία και του ελεγκτή της RAM, αλλά και πιθανά bugs στους Adreno 430 GPU drivers. Όλα αυτά μαζί προκαλούν ταραχή σε όλους, όπως π.χ. στους τεχνολογικούς γίγαντες Samsung και LG, μάλιστα τους επηρεάζει άμεσα, γιατί προγραμματίζουν να χρησιμοποιήσουν το Snapdragon 810 στις επερχόμενες ναυαρχίδες τους, τα Galaxy S6 και G4 αντίστοιχα, άρα θα τους καθυστερήσει και θα τους βγάλει εκτός προγράμματος. Άρα, μη σας φανεί καθόλου περίεργο το εάν οι κατασκευάστριες από την Κορέα αποκαλύψουν τα μεγαλο-θηρία τους σε μια δεδομένη χρονική στιγμή και τα δούμε πολύ μετέπειτα να βγαίνουν στην αγορά και πολύ πιθανόν για όλο αυτό να ευθύνεται αποκλειστικά η Qualcomm, εξαιτίας του προβλήματος στη γραμμή παραγωγής της.

Για την Samsung βέβαια υπάρχει εναλλακτικό πλάνο σωτηρίας, καταφεύγει στην σίγουρη λύση, δηλαδή χρησιμοποιεί τα δικά της SoC της οικογενείας Exynos, αλλά η LG θα έχει μπελάδες αφού μέχρι και σήμερα δεν έχουμε δει κάποιο δικό της smartphone με το νέο της NUCLUN SoC, οπότε εξαρτάται πολύ από την Qualcomm και ευελπιστεί να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Κατασκευή Ιστοσελίδων WEBTEC